ResipiMasakanKini berkongsi Resipi Kerabu Rebung Kerisik. Hidangan yang lazat ini cukup mudah untuk disediakan. Cubalah Resipi Masakan ini..
Penyediaan: 15 minit | Memasak: 20 minit
35 Minit Masa keseluruhan Jumlah Hidangan: 4-6 orang
Bahan-bahan:
300 gm rebung (hiris dan celur)
250 gm udang (rebus dan tos)
6 tangkai cili padi (hiris)
8 ulas bawang merah (hiris)
2 tangkai cili merah (hiris)
150 gm kerisik
2 batang serai (hiris)
2 biji limau nipis (ambil jus)
1 cawan santan pekat
2 helai limau purut (hiris halus)
80 gm daun ketumbar (hiris kasar)
Garam dan gula secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Rebung direbus sehingga lembut. Ketepikan.
2. Hiris rebung (kasar) dan gaulkan dengan semua bahan-bahan.
3. Akhir sekali masukkan garam secukup rasa.
Penyediaan: 15 minit | Memasak: 20 minit
35 Minit Masa keseluruhan Jumlah Hidangan: 4-6 orang
Bahan-bahan:
300 gm rebung (hiris dan celur)
250 gm udang (rebus dan tos)
6 tangkai cili padi (hiris)
8 ulas bawang merah (hiris)
2 tangkai cili merah (hiris)
150 gm kerisik
2 batang serai (hiris)
2 biji limau nipis (ambil jus)
1 cawan santan pekat
2 helai limau purut (hiris halus)
80 gm daun ketumbar (hiris kasar)
Garam dan gula secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Rebung direbus sehingga lembut. Ketepikan.
2. Hiris rebung (kasar) dan gaulkan dengan semua bahan-bahan.
3. Akhir sekali masukkan garam secukup rasa.
No comments:
Post a Comment