ResipiMasakanKini™ menghidangkan Resipi Congo Bar, resipi kuih raya yang sedap ini boleh menambahkan lagi kepelbagaian di hari raya.
Penyediaan : 20 minit | Memasak: 30 minit
50 Minit Masa keseluruhan Jumlah Hidangan: ( 12in x12in )
Bahan-bahan:
Penyediaan : 20 minit | Memasak: 30 minit
50 Minit Masa keseluruhan Jumlah Hidangan: ( 12in x12in )
Bahan-bahan:
- 3 cawan tepung serbaguna- diayak
- 2 1/2 sudu teh serbuk penaik- di ayak
- 250gm mentega
- 380gm gula perang
- 3 biji telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 250gm coklat cip
- 1 cawan kacang pecan
Cara menyediakan:
- Pukul mentega dan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur sebiji demi sebiji, masukkan esen vanilla.
- Masukkan tepung dan gaul sebati.
- Masukkan kacang dan coklat cip, gaul rata.
- Bakar pada suhu 150 celcius selama 30min atau sehingga masak.
No comments:
Post a Comment