Tuesday 24 December 2013

Resipi Biskut Suji Ubi Kayu Ceria

Baru-baru ni, baby naik ruam, so ada jiran beri tepung ubi kayu sepaket. Nak pakai sikit je, lepas tu terus blur sebab banyak sangat. Nak buang sayang, so terhasillah resipi ini.

Bahan-bahannya:
1 cawan tepung ubi kayu
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan mentega
1/2 cawan marjerin
8 sudu makan gula pasir
1 sudu teh soda bikarbonat

Hiasan: susu tepung

Kaedahnya:
1. Gaulkan tepung gandum, tepung ubi kayu dan soda bikarbonat

2. Masukkan mentega dan marjerin serta gula. Gaulkan dan uli sampai sebati

3. Bentukkan leper atau bulat ikut kesukaan masing-masing. Bakar dengan suhu 170 darjah celcius selama 15 minit.

4. Biskut suji ubi kayu siap dihidangkan. Taburkan dengan serbuk susu tepung. Ianya rapuh, dan sedap!
SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment