Bahan-bahan:
5 cawan kunafa pastri
4 sudu besar BBQ minyak sapi (cair)
8 Kiri kuasa dua
3 sudu besar plain yogurt
2 sudu besar air mawar
1 pain sudu besar kacang (panggang dan cincang)
Bahan-bahan untuk sirap gula:
1 ½ cawan gula
2 cawan air
1 sudu besar air berperisa oren
Cara menyediakan:
1. Sapukan butter pada loyang.
2. Masukan konafa pastri dicarik di dalam mangkuk dan masukan minyak sapi BBQ dan kacau sehingga sebati. Kemudian mengambil setengah campuran ini dan letakkan dalam loyang.
3. Campuran ssbahagiannya kuasa dua Kiri, gula, air mawar dan yogurt dan kacau sehingga sebati. Kemudian paip lapisan campuran Kiri, menaburkan kacang pain dicincang dan selesai dengan campuran pastri dicarik baki. Bakar dalam ketuhar selama 15 hingga 20 minit pada 180C atau sehingga warna keemasan.
4. Pada masa yang sama menyediakan sirap gula dengan mendidihkan air gula, air dan berperisa oren bersama-sama selama kira-kira sepuluh minit.
5.Tuangkan sirap gula di atas dan hidangan bersedia untuk dihidangkan.
5 cawan kunafa pastri
4 sudu besar BBQ minyak sapi (cair)
8 Kiri kuasa dua
3 sudu besar plain yogurt
2 sudu besar air mawar
1 pain sudu besar kacang (panggang dan cincang)
Bahan-bahan untuk sirap gula:
1 ½ cawan gula
2 cawan air
1 sudu besar air berperisa oren
Cara menyediakan:
1. Sapukan butter pada loyang.
2. Masukan konafa pastri dicarik di dalam mangkuk dan masukan minyak sapi BBQ dan kacau sehingga sebati. Kemudian mengambil setengah campuran ini dan letakkan dalam loyang.
3. Campuran ssbahagiannya kuasa dua Kiri, gula, air mawar dan yogurt dan kacau sehingga sebati. Kemudian paip lapisan campuran Kiri, menaburkan kacang pain dicincang dan selesai dengan campuran pastri dicarik baki. Bakar dalam ketuhar selama 15 hingga 20 minit pada 180C atau sehingga warna keemasan.
4. Pada masa yang sama menyediakan sirap gula dengan mendidihkan air gula, air dan berperisa oren bersama-sama selama kira-kira sepuluh minit.
5.Tuangkan sirap gula di atas dan hidangan bersedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment