Bahan-bahan:
10 tangkai cili kering buang biji
3 sudu makan ketumbar
1 1/2 inci kayu manis
2 biji buah pala
1 sudu makan jintan manis
2 sudu makan jintan putih
3 kuntum bunga lawang
Cara menyediakan:
1. Panaskan kuali dan sangai (goreng tanpa minyak) semua bahan-bahan hingga harum.
2. Biarkan sejuk dan kisar di dalam pengisar kering hingga menjadi serbuk.
10 tangkai cili kering buang biji
3 sudu makan ketumbar
1 1/2 inci kayu manis
2 biji buah pala
1 sudu makan jintan manis
2 sudu makan jintan putih
3 kuntum bunga lawang
Cara menyediakan:
1. Panaskan kuali dan sangai (goreng tanpa minyak) semua bahan-bahan hingga harum.
2. Biarkan sejuk dan kisar di dalam pengisar kering hingga menjadi serbuk.
No comments:
Post a Comment