Hidangan untuk 8 orang
Siap dalam 1 jam 20 minit
Freezable
Bahan-bahan:
750g daging kambing
1 bawang
1 biji cili merah, dicincang halus
1 sudu teh jintan putih
2 ulas bawang putih
daun ketumbar dari sekumpulan besar, dicincang separuh, separuh keseluruhan 1 biji telur
250g pek mini 'chorizo' memasak sosej, dicincang
minyak zaitun
2 sudu besar harissa
2 x 400g tin tomato dicincang
Stok ayam 400ml
1 kayu manis
Cara menyediakan:
1. Campuran kambing, bawang, cili, rempah dan daun ketumbar dicincang. 2. Tambah telur dan kacau sehingga sebati, maka menggabungkan segala-galanya dengan tangan yang bersih.
3. Membentuk menjadi bebola kecil kira-kira saiz walnut. Goreng bebola daging dan 'chorizo' dalam sedikit minyak dalam kuali besar sehingga keperangan seluruh (anda mungkin perlu untuk melakukan ini secara berperingkat-peringkat).
4. Ceduk keluar, kemudian menambah harissa dan masak selama satu minit.
5. Tambah tomato, stok ayam dan kayu manis kemudian reneh selama 15 minit.
6. Tambah belakang bebola daging dan 'chorizo' dan reneh selama 20 minit, sehingga masak. Kacau melalui seluruh ketumbar hingga akhir.
Siap dalam 1 jam 20 minit
Freezable
Bahan-bahan:
750g daging kambing
1 bawang
1 biji cili merah, dicincang halus
1 sudu teh jintan putih
2 ulas bawang putih
daun ketumbar dari sekumpulan besar, dicincang separuh, separuh keseluruhan 1 biji telur
250g pek mini 'chorizo' memasak sosej, dicincang
minyak zaitun
2 sudu besar harissa
2 x 400g tin tomato dicincang
Stok ayam 400ml
1 kayu manis
Cara menyediakan:
1. Campuran kambing, bawang, cili, rempah dan daun ketumbar dicincang. 2. Tambah telur dan kacau sehingga sebati, maka menggabungkan segala-galanya dengan tangan yang bersih.
3. Membentuk menjadi bebola kecil kira-kira saiz walnut. Goreng bebola daging dan 'chorizo' dalam sedikit minyak dalam kuali besar sehingga keperangan seluruh (anda mungkin perlu untuk melakukan ini secara berperingkat-peringkat).
4. Ceduk keluar, kemudian menambah harissa dan masak selama satu minit.
5. Tambah tomato, stok ayam dan kayu manis kemudian reneh selama 15 minit.
6. Tambah belakang bebola daging dan 'chorizo' dan reneh selama 20 minit, sehingga masak. Kacau melalui seluruh ketumbar hingga akhir.
No comments:
Post a Comment