~ 5 Biji ubi kentang
~ 3-5 batang sosej
~ 2 biji telur
~ Lada sulah @ serbuk lada putih @ serbuk lada hitam
~ 1 camca kecil garam
~ 1 camca kecil garam
~ Sos cili/sos lada hitam/tomato ketchup
Cara-cara:
1. Belah kentang dan peramkan dengan garam dan Lada sulah @ serbuk lada putih @ serbuk lada hitam dalam 10 minit. Tak siat kulit pun tak pe
2. Goreng dengan minyak yang minimum
3. Goreng sosej dengan minyak yang minimum juga
4. Goreng telur dengan minyak yang minimum. Nak buat telut hancur pun boleh, mata kerbau pun boleh
5. Cadangan hiasan 1
6. Cadangan hiasan 2
Kalau ada redbean ke, greenpeas ke, masukkan je. Tapi yang macam ini pun dah heavy metal :p
Selamat mencuba, tak lama.. kurang setengah jam dah boleh melantak..
No comments:
Post a Comment