BAHAN-BAHANNYA
120 gram mentega berkualiti tinggi
200 gram tepung gandum
20 gram tepung jagung
20 gram tepung kastard
1 kuning telur
2 kuning telur
1 camca teh esen vanilla
Inti jem rambutan secukupnya. Resipi di http://ceria-resipi.blogspot.com/2013/09/resipi-jem-rambutan-ceria.html
Kuning telur untuk dioles
Cara membuatnya:
1. Campurkan semua tepung dan ayak tepung
2. pukul telur dan esen vanila sampai kembang
3. Masukkan semua bahan (kecuali jem rambutan). Kemudian kisar bahan dengan mixer atau kalau rajin, uli adunan. Dah siap, biarkan seketika
4. Masukkan adunan dalam acuan tart dan picit panjang
5. Tengoklah, budak darjah 1 punya kerja. Mudahnya.. Panaskan ketuhar dengan suhu 175 darjah celcius selama 2 minit. Bakar tart selama 20 minit
6. Nah dah siap untuk makan petang atau sarapan pagi
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment