Bahan-Bahan:
Bahan A:
Sagu
Air (ikut sukatan sendiri)
Pewarna merah atau hijau.
Gula (agak2 manis)
Bahan B:
Kelapa parut putih sahaja (letak sedikit garam)
Cara menyediakan:
1. Sagu dibersihkan dan ditoskan air
2. Masukkan sagu dalam kuali bersama dengan air, gula dan nyalakan api.
3. Kacau sehingga sagu likat atau kental.
4. Masukkan dalam loyang dan sejukkan sebelum disimpan di dalam peti ais.
Cadangan Hidangan:
Potong dan gaulkan dengan kelapa.
Bahan A:
Sagu
Air (ikut sukatan sendiri)
Pewarna merah atau hijau.
Gula (agak2 manis)
Bahan B:
Kelapa parut putih sahaja (letak sedikit garam)
Cara menyediakan:
1. Sagu dibersihkan dan ditoskan air
2. Masukkan sagu dalam kuali bersama dengan air, gula dan nyalakan api.
3. Kacau sehingga sagu likat atau kental.
4. Masukkan dalam loyang dan sejukkan sebelum disimpan di dalam peti ais.
Cadangan Hidangan:
Potong dan gaulkan dengan kelapa.
No comments:
Post a Comment