Bahan-bahan:
1 btg kayu manis, pecah
3 hijau buah pelaga (sedikit dikupas)
5 ulas bunga cengkih
1/4 sudu teh halia
3/4 cawan susu
3/4 cawan air
1 sudu teh serbuk teh
Gula secukup rasa.
Cara menyediakan:
1. Campur semua bahan-bahan, susu dan air periuk sederhana, tutup dengan tudung. Letak di atas dapur pada api sederhana.
2. Apabila campuran susu hampir mendidih tambah gula dan teh dan kacau pelahan-lahan.
3. Setelah mendidih biarkan selama 1-2 minit dan sedia untuk dihidangkan.
1 btg kayu manis, pecah
3 hijau buah pelaga (sedikit dikupas)
5 ulas bunga cengkih
1/4 sudu teh halia
3/4 cawan susu
3/4 cawan air
1 sudu teh serbuk teh
Gula secukup rasa.
Cara menyediakan:
1. Campur semua bahan-bahan, susu dan air periuk sederhana, tutup dengan tudung. Letak di atas dapur pada api sederhana.
2. Apabila campuran susu hampir mendidih tambah gula dan teh dan kacau pelahan-lahan.
3. Setelah mendidih biarkan selama 1-2 minit dan sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment